Начало Новини Jaguar XJ Luxury

Jaguar

Tuesday
Jan 21st

Jaguar XJ Luxury

На бляскава церемония в Лондон, водена от Джей Лено, беше разкрит официално новият Jaguar XJ. Събитието уважиха множество знаменитости, бизнесмени и други публични личности, дошли да се насладят на суперлуксозния седан на Jaguar, за който вече се приемат поръчки, а първите доставки са предвидени за началото на 2010-та.

Новият Jaguar XJ е с коренно променена визия от своя предшественик, а задната част на автомобила се различава от всички модели, създавани някога от британската компания. От Jaguar очакват, че благодарение на изцяло новия дух и смелия дизайн, XJ ще се превърне в един от водещите модели в сегмента на луксозните седани.

Конструкцията на Jaguar XJ е вдъхновена от аеронавтиката и е изцяло алуминиева, поради което теглото на автомобила е с около 150кг. по-леко от това на основните му конкуренти. Това разбира се оказва изключително влияние върху консумацията на гориво и отделяните вредни емисии. Автомобилът е получил също адаптивно въздушно окачване и активно управление на диференциала.

Както и до момента, Jaguar XJ ще се предлага в стандартна и удължена версия, която е със 125мм. по-дълга, но това разстояние е забележимо само за задните пътници, а обемът на полезния товар е 520 литра и при двата варианта. Инженерите на британската компания са конструирали голям панорамен покрив, създаващ допълнителен простор и комфорт.

За интериора на автомобила се предлагат множество кожени тапицерии, декоративни елементи и други глезотии, чиито избор зависи от нивото на оборудване, което може да е Luxury, Premium Luxury, Portfolio, Supercharged или Supersport. Бъдещите собственици на Jaguar XJ ще имат на разположение мултимедийна система Virtual Instrument, а срещу допълнително заплащане могат да оборудват автомобила си със 1200-ватова аудиосистема Bowers & Wilkins.

Новият Jaguar XJ ще се предлага с четири двигателя, най-икономичният от които е дизеловият 3.0-литров V6 (275к.с.), а най-мощният – 5.0л. V8, генериращ 510к.с. и позволяващ на автомобила да се изстреля от 0-100км/ч. за 4.9сек. Останалите агрегати също са 5.0-литрови бензинови, като техните мощности са 385 и 470к.с.

Изцяло новия Jaguar XJ, бе представен и в България. Това стана на изискан прием в резиденцията на британския посланик в София, Н.пр. Стийв Уилямс. Г-н посланикът и Волфганг Юнгерер, генерален мениджър на Jaguar за Европа, представиха пред бизнесмени, знаменитости и медии изцяло новия, алуминиев флагман на марката – XJ.

 

Източници: autoblog.bg, sba.bg

 

Реклама от Google