Начало За клуба

Jaguar

Tuesday
Jan 21st

История на клуба

Jaguar - известната котка като емблема на британските автомобили вече и със свой клуб в България.

Любов към марката, страст към возията, удоволствие от шофирането, споделяне на философията и изповядване на ценностите на британските автомобили Jaguar бяха в основата на учредяването на първия официално сформиран клуб на собствениците и любителите на емблематичните лимузини в България. Идеята за сформирането на такъв клуб хрумва на строителния предприемач Искрен Миланов. Това става, когато преди година става собственик (съвсем случайно) на класически Jaguar - модел XJ 40 4.0 литра от 1992 г. Още докато го реставрира, полага изключителни усилия да издири историята на возилото. Намира предишни собственици, сервизни книжки и ремонти по колата. В сервиза на "Лазурит" отблизо и педантично следи реставрационния процес. Освен, че до съвършенство изпипват автомобила, те го препоръчват горещо за събеседник в предаването "Хора, Пътища, Автомобили" по Дарик Радио.

Цели 30 ефирни минути изпълнени с типичната му сладкодумност и жар по темата "класически" автомобили Миланов споделя и идеята си да се свърже с всички собственици на марката в България, за да си учредят клуб. Като подарък от екипа на предаването получава първият телефон и пряк ефирен разговор със Звонимир Цветков - притежател на Daimler Double Six - 1986г. в студиото. След вълнуващ разговор се полагат основите на бъдещия клуб. Миланов пренася професионализма си и в новото си поприще. С нестихващ жар продължава в следващите месеци да издирва собственици на Jaguar из цялата страна. След по-малко от три месеца отново е в студиото на Дарик и с гордост обявява, че е "построил" поредната си мечта. Ръка му подават и от Мото Пфое (официалният вносител на Jaguar в България). Помощта им е логистична, но важна. В национален ефир Искрен Миланов обявява новината - учредява се клуб “Jaguar ВG". Ето, че в първата половина на месец май 10-тина модели на британската марка вече се движат в колона по пътищата на България със своя ясна цел.

Специалното учредително рали на Jaguar се проведе на 13 и 14 май, 2006г. по маршрута София – Карлово – Габрово - Велико Търново – Рибарица – София, за което ще се говори още дълго време не само в градовете през които мина колоната, но и от самите участници и журналисти...

Учредителите на клуба са :

Искрен Миланов - строителен предприемач, съсобственик и управител на Строително Дружество "Вълканов и Миланов".

Звонимир Цветков - основател и управител на верига сладкарници "Атлантик".

Костадин Владов - собственик и управител на "Expo Center" - фирма за организиране на участия в изложби и панаири в чужбина.

Свилен Кръстанов - собственик на „Метизи" АД в гр. Роман - завод за стоманени телове и въжета- единствен в България, "Импулс Ко" ООД - занимаваща се със строителство на далекопроводи и притежател на най-скъпия Jaguar в клуба - Jaguar XJ LWB 2006.

Емил Бучински - бивш вратар на ЦСКА. Собственик на „Еми Комерс”- търговия на едро в гр.Благоевград.

Салех Асил - собственик на автокъща "Капитолия" - Jaguar ХКR кабрио 2001. Този автомобил е топ в класацията на всички абитуриенти. От една година Асил е влюбен в марката. Когато си закупил своят автомобил-мечта, нетърпението да го управлява било толкова голямо, че всяка сутрин се събуждал с мисълта да съмне и да седне в купето на своето возило. Jaguar е била колата му мечта.

Димитър Кърнев - китарист от група D2.

Пламен Алексеев - "Евростил за производство на метали" - притежател на три автомобила Jaguar XJ - 1972, 1983, които са в процес на реставрация.

Стефан Найденов- собственик на първия български ресторант в Лондон. Напуска английската столица и пристига в България с Jaguar. Има още два, които се реставрират. Обича английските автомобили като дух.

В колоната от луксозни возила особено впечатление правеше най-старият "Ягуар" у нас - МАРК II от 1962 г. Най-младият му събрат пък бе XJ LWB от 2006-а. "Кралският" Даймлер Дабъл Сикс от 1986 г. също привличаше погледите. Най-многобройни бяха представителите на модела XJ, а гледката на ХКR кабрио бе радост за окото на любителите на открити автомобили.

Вечерта на ралито, в луксозния хотел "Премиер" в старата столица бе окончателно основан новият клуб на собствениците на автомобили Jaguar. За председател на клуба с пълен кворум бе избран г-н Искрен Миланов - строителен предприемач и собственик на фирма "Вълканов & Миланов" ООД, притежател на Jaguar XJ 4.0 I - 1992г. За Почетен председател бе издигната и абсолютно одобрена кандидатурата на г-н Звонимир Цветков - собственик на сладкарници "Атлантик" и притежател на Daimler Double Six - 1986г. Секретар на клуба е г-н Орлин Лилков - финансов директор на "35 СОТ" - притежател на МАRК II 1962 г. Първия си Jaguar той закупува през 1990г. Лилков е член на 5 английски ретро-клуба.

 

Реклама от Google